Papa apara lipsa de reactie a Vaticanului in timpul Holocaustului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa apără lipsa de reacție a Vaticanului în timpul Holocaustului

[2010-01-17]
Cristina Sbîrn
Papa ia apărarea Vaticanului față de acuzațiile de indiferență privind exterminarea evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial.
În timpul unei vizite la cea mai mare sinagogă din Roma, Papa Benedict XVI a precizat că Vaticanul a ajutat evreii în tipul exterminări naziste într-un mod 'ascuns și discret'. Suveranul pontif a răspuns astfel unor acuzații lansate de unul dintre liderii evreilor italieni care a înfierat 'tăcearea' și lipsa de reacție din timpul războiului a Papei Pius XII, asupra căruia au fost declanșate rpocedurile de sanctificare.
Papa a conchis că 'din nefericirea' suferința comunității evreiești din acea perioadă a rămas nebăgată în seamă de mulștă lume, însă Vaticanul a oferit întotdeauna sprijin, într-un mod discret, celor care îl solicitau.
Papa Benedict XVI a viozitat pentru a treia oară un templu evreiesc de la alegerea sa, în 2005. Gestul său este văzut ca un semn de reconciliere între catolici și evrei. Comunitatea evreiască este scandalizată de intenția Vaticanului de a-l sanctifica pe Papa Pius al XII-lea.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1459, Ultimul acces: 2024-05-10 01:45:44