Baluseni :: Manastirea Noua Zosin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Nouă Zosin
Bălușeni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bălușeni
Comună:Bălușeni
Județ:Botoșani
Cod poștal:717025
Persoană de contact :Arhim. Teodosie Pleșca
Telefon :0745... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @mmb.ro
Adresa web Biserica:zosin.mmb.ro
Adrese utile:www.mmb.ro, www.primariaBaluseni.ro, www.cjBotosani.ro, www.prefecturaBotosani.ro
Detalii:În anul 1991, el a început construirea unei noi biserici cu hramul Adormirea Maicii Domnului, cu ajutorul a trei frați și al credincioșilor din raza municipiului Botoșani. Noua biserică a fost sfințită la data de 26 septembrie 1993 de către IPS Daniel, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Ea a preluat funcțiunile bisericii vechi.
Știri despre biserică:

»  Episcopul Macarie: Să-i cerem Maicii Domnului ajutor neîncetat (2018-08-17)

 Închide 

Episcopul Macarie: Să-i cerem Maicii Domnului ajutor neîncetat

[2018-08-17]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Macarie al Europei de Nord i-a îndemnat pe credincioșii prezenți la hramul Mănăstirii Zosin să-i cear㠄ajutor neîncetat” Maicii Domnului.
„Să-i cerem ajutorul neîncetat și să urmăm pilda vieții ei curate și jertfelnice ca să fim întâmpinați la poarta Raiului de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și să dobândim cu toții un colțișor de Rai în Împărăția Preasfintei și de viață făcătoarei Treimi. Nădăjduim că Maica Domnului ne va întâmpina la poarta Raiului”.
„Se cuvine să spunem cu toții: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!”, a spus Preasfinția Sa.
Părintele Episcop a slujit în ziua sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului la invitația și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei.
La slujbă au participat numeroși credincioși, iar mulți dintre ei s-au spovedit, iar apoi s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2395, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  Arhiepiscopia Iașilor: Întâlnirea preoților din Departamentul Pro Vita a avut loc la Mănăstirea Zosin (2018-04-26)

 Închide 

Arhiepiscopia Iașilor: Întâlnirea preoților din Departamentul Pro Vita a avut loc la Mănăstirea Zosin

[2018-04-26]
de Florin Nicolaie

La Mănăstirea Zosin din județul Botoșani a avut loc marți întâlnirea de lucru bianuală a preoților responsabili cu activitatea Pro Vita din cadrul protopopiatelor Arhiepiscopiei Iașilor.
Evenimentul a fost organizat de Departamentul Pro Vita al Sectorului de Misiune și s-a bucurat de prezența și sfătuirea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
Obiectivele întâlnirii au reprezentat evaluarea activității fiecărui birou Pro Vita din cuprinsul eparhiei și stabilirea unor noi priorități misionare pentru anul în curs.
Întrunirea a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, alături de soborul preoților participanți, și a continuat cu două sesiuni de discuții și planificare.
În cadrul primei sesiuni, Părinte Mitropolit Teofan a subliniat, importanța deschiderii și cooptării în desfășurarea activităților Pro Vita din teritoriu a tuturor persoanelor interesate de acest subiect, fie clerici, fie laici.
O altă idee subliniată de Înaltpreasfinția Sa a fost necesitatea unirii activităților misionare cu un mod de viață adâncit în rugăciune și exemplu personal pozitiv.
Misiunea Provita
Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții.
Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.
Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial, pe pagina de Facebook Pro Vita Iași și la numărul verde 0800 800 116, disponibil 24 din 24 de ore pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și au nevoie de sprijin.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2535, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  A fost sfințit Agheasmatarul Mănăstirii Zosin. Este singurul lăcaș de cult din Botoșani ocrotit de Sfinții Brâncoveni (2017-08-17)

 Închide 

A fost sfințit Agheasmatarul Mănăstirii Zosin. Este singurul lăcaș de cult din Botoșani ocrotit de Sfinții Brâncoveni

[2017-08-17]
de Gheorghe Anghel

Sfințirea Agheasmatarului de la Mănăstirea Zosin
În ziua sărbătorii Sfinților Martiri Brâncoveni, un sobor de arhierei condus de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a sfințit altarul de vară al Mănăstirii Zosin. Agheasmatarul a primit ca ocrotitori pe domnitorul martir și pe fiii săi care au suferit moarte martirică acum 300 ani, informează site-ul doxologia.ro. Lăcașul de cult este singurul din Botoșani ocrotit de Sfinții Brâncoveni.
După oficierea slujbei de târnosire, Sfânta Liturghie a fost oficiată pe un podium special amenajat în curtea lăcașului de cult. Au coliturghisit:
IPS Părinte Tefan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei,
IPS Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale,
PS Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului,
PS Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord,
PS Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal,
PS Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
În cuvântul adresat credincioșilor prezenți la acest moment, IPS Părinte Teofan a felicitat atât ostenitorii care au sprijinit lucrările efectuate la Zosin, cât și întreaga obște monahală, alături de starețul acesteia, arhim. Teodosie Pleșca, pentru eforturile depuse în ultimii ani la zidirea singurului sfânt lăcaș.
În continuare, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a vorbit despre martiriul Sfinților Brâncoveni, îndemnându-i pe toți cei prezenți să le urmeze pilda de jertfă pentru țară și pentru credința creștină, rugându-se și având nădejde în ajutorul lor.
Când vă este greu, scoateți, vă rog, icoana Sfinților Brâncoveni. Dacă o veți priviți cu atenție și vă veți gândi puțin prin ce a trecut Sfântul când și-a văzut cei patru copii decapitați, după patru-cinci luni de temință grea și de chinuri, ne vom da seama că tot ceea ce vine asupra noastră e nimic față de cele pe care el le-a pătimit.
Și putea pe toate să nu le pătimească, dacă abandona credința ortodoxă. Și bogăție și scaun și copii și nevastă la toate acestea a renunțat, ca să nu se lepede de dreapta credință. Astfel, când vă este greu, luați, vă rog, icoana Brâncovenilor, meditați puțin la viața lor și veți vedea cât de mici sunt încercările și necazurile noastre.
La finalul slujbei religioase, Înaltpreasfintitul Părinte Iosif a subliniat importanța acestei mărturisiri de credință de la sfârșitul secolului al XVII-lea, arătând că Sfântul Domnitor Constantin Brâncoveanu a asistat la moartea copiilor săi pentru Domnul, ca odinioară Avraam, la jertfa fiului său, Isaac:
Nu s-a smintit, nu s-a lepădat Sfântul Constantin, văzând cu propriii lui ochi moartea pruncilor săi, spunându-le: «Totul am pierdut în lumea aceasta, dar nimic nu e mai de preț decât credința în Iisus Hristos. Nu ne vom pierde și sufletul nostru». Iată pe cine are ca părinte Sfântul Constantin, ca și toți cei care cred în cuvântul lui: pe marele nostru părinte Avraam. El este un Avraam al neamului nostru.
Credincioșii prezenți la acest binecuvântat moment au trecut prin Sfântul Altar, potrivit rânduielii, aducând prinos de cinstire Sfântului Domnitor Martir prin închinarea la icoana sa și la o părticică din sfintele sale moaște, dăruite Mănăstirii Zosin de către Părintele Patriarh Daniel în urmă cu doi ani, cu prilejul sfințirii noii biserici.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2828, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  16 August 2017: Agheasmatarul Mănăstirii Zosin va fi sfințit. Îi va avea ca ocrotitori pe Sfinții Brâncoveni (2017-08-10)

 Închide 

16 August 2017: Agheasmatarul Mănăstirii Zosin va fi sfințit. Îi va avea ca ocrotitori pe Sfinții Brâncoveni

[2017-08-10]
de Gheorghe Anghel

Mănăstirea Zosin
Agheasmatarul Mănăstirii Zosin va fi sfințit miercuri 16 august 2017. Slujba va fi oficiată de Înaltpresfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu mai mulți ierarhi ai Bisericii noastre. Altarul de vară îi va avea ca ocrotitori pe Sfinții Martiri Brâncoveni.
Este unicul sfânt lăcaș din județul Botoșani cu hramul Sfinții Martiri Brâncoveni. Lăcașul adăpostește un fragment din moaștele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu. Sfintele moaște au fost dăruite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu prilejul sfințirii bisericii noi în data de 8 noiembrie 2015. Cu acest prilej, sfintele moaște vor fi așezate spre închinare credincioșilor într-o atmosferă cu totul solemnă, a transmis Arhim. Teodosie Pleșca, starețul Mănăstirii Zosin.
Program liturgic este următorul:
8:00 Slujba de Sfințire a Altarului de vară;
9:00 Oficierea Sfintei Liturghii.
Primul așezământ monahal de la Zosin datează din 1779. Noul lăcaș de cult este închinat Maicii Domnului, iar al doilea hram este cel închinat Sfinților Români. Piatra de temelie pentru zidirea bisericii a fost pusă în primăvara anului 2006, dar primele săpături au început abia un an mai târziu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2750, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  Peste 200 tineri au participat la pregătirile pentru ITO 2017 la Mănăstirea Zosin din Botoșani (2017-07-05)

 Închide 

Peste 200 tineri au participat la pregătirile pentru ITO 2017 la Mănăstirea Zosin din Botoșani

[2017-07-05]
de Sorin Ionițe

Peste 200 de tineri din protopopiatul Botoșani au participat marți la a patra etapă premergătoare Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, ce va avea loc la Iași în această toamnă.
Evenimentul din 4 iulie 2017 a avut loc la Mănăstirea Zosin de lângă Botoșani și a debutat cu Sfânta Liturghie, urmată de o conferință pe tema libertății, susținută de Arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iașilor. Au urmat apoi mai multe ateliere de lucru desfășurate pe echipe.
Opusul patimii nu este virtutea, ci libertatea, pentru că patima ne face robi, a explicat părintele Nicodim. Un alt lucru care îngrădește libertatea este necunoașterea, din cauza căreia omul nu poate să fructifice oportunitățile și darurile pe care le primește în viață.
Sunt tineri din mai multe localități, dintre cei mai implicați în activitățile parohiale, pe care încercăm să-i aducem împreună cât mai aproape de Biserică și să le inducem preocupări frumoase și folositoare, a declarat Pr. Andrei Anușca de la Parohia botoșăneană Orășeni-Vale pentru doxologia.ro.
Aceasta a fost ultima etapă de pregătire pentru tinerii din Arhiepiscopia Iașilor care vor participa în perioada 1-4 septembrie la Iași, la cel mai mare eveniment din acest an dedicat tinerilor ortodocși din întreaga lume.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2866, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  Mănăstirea Zosin și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. IPS Teodosie: Sfinții au dobândit sfințenia cu osteneală, râvnă și dăruire față de Mântuitorul Hristos (2017-06-20)

 Închide 

Mănăstirea Zosin și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. IPS Teodosie: Sfinții au dobândit sfințenia cu osteneală, râvnă și dăruire față de Mântuitorul Hristos

[2017-06-20]
de Andrei Pau

Mănăstirea Zosin din județul Botoșani și-a serbat duminică, 18 iunie 2017, cel de-al doilea hram al bisericii noi, construită în cinstea Izvorului Tămăduirii și Sfinților Români. La sărbătoarea hramului au luat parte peste 1.500 de pelerini.
Sfânta Liturghie a fost oficiată în Altarul de vară Sfinții Martiri Brâncoveni de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Răspunsurile la strană au fost oferite de Corala Armonia.
Din soborul slujitorilor au făcut parte: arhimandritul Hrisostom Rădășanu, consilier al Sectorului învățământ al Eparhiei Iașilor, precum și părinți stareți și preoți de la parohii din mai multe zone ale Moldovei.
În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat credincioșii să căute să imite cât mai mult viețile sfinților. Ierarhul a mai adăugat că sfinții, deși nu au avut o viață ușoară, au dobândit sfințenia cu osteneală, cu râvnă și dăruire față de Mântuitorul Hristos, notează site-ul doxologia.ro.
În data de 16 august 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan,Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de ierarhi va sfinți altarul de vară al Mănăstirii Zosin.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2855, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  Peste 600 de tineri prezenți la „Tânărul Botoșănean” (2016-10-09)

 Închide 

Peste 600 de tineri prezenți la „Tânărul Botoșănean”

[2016-10-09]
de Andrei Pau

tanarul-botosanean-2016-foto-lucian-ducan_16
Peste 600 de tineri, participanți la Tânărul Botoșănean, au luat parte sâmbătă, 8 octombrie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Antonie, Mitropolit de Saleh și Baalbek-Liban, la Mănăstirea Zosin, informează site-ul doxologia.ro.
Din sobor au făcut parte părintele Nicodim Petre, consilier în cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, părintele protopop Lucian Leonte, precum și preoți din zona Botoșanilor. Răspunsurile la strană au fost oferite de tinerii prezenți.
În cuvântul rostit, Mitroplitul Moldovei și Bucovinei a îndemnat tinerii ca în centrul vieții lor să fie Hristos.
Se cuvine să punem întrebarea: Vrei să fii om al libertății, al iubirii fără de Dumnezeu? Poți să fii, că ești liber, dar le vei pierde pe toate. Vrei să fii și bogat, și liber, și să ai și iubire, și entuziasm, și prietenie adevărată? Vrei să nu le pierzi pe acestea? Adu-L pe Dumnezeu în viața ta și El îți garantează, și Biserica Lui te asigură, că nu le vei pierde în adevăratul sens niciodată. Rămâne la latitudinea voastră ce veți alege, cu mila Domnului, în viață, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Tot astăzi, în cadrul evenimentului, tinerii au participat la o conferință susținută de Virgiliu Gheorghe, precum și la discuții pe grupe de lucru. Duminică, 9 octombrie 2016, după oficierea Sfintei Liturghii, va avea loc un moment artistic susținut de tinerii botoșăneni.
Evenimentul Tânărul Botoșănean are loc în perioada 7-9 octombrie 2016. Manifestarea se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani și își propune ca, la sfârșitul celor trei zile de activități, participanții să se întoarcă acasă cu prietenii frumoase, cunoștințe noi, răspunsuri la întrebări legate de tema întâlnirii și cu dorința de a se implica activ în asociații de voluntariat și în activitățile cu tinerii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3107, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  Evenimentul „Tânărul Botoșănean” la a doua ediție (2016-10-08)

 Închide 

Evenimentul „Tânărul Botoșănean” la a doua ediție

[2016-10-08]
de Gheorghe Anghel

14379801_649056468595756_5566130812294245961_o
La Botoșani se desfășoară, în această perioadă, a doua ediție a evenimentului „Tânărul Botoșănean”. La manifestări sunt prezenți peste 600 de tineri din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
Tinerii au participat în această dimineață la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Zosin. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și Înaltpreasfințitul Părinte Antonie, Mitropolit de Saleh și Baalbek (Liban).
La final, Mitropolitul Teofan le-a adresat tinerilor câteva îndemnuri:
Player audio
Folosește tastele săgeată sus/jos pentru a mări sau micșora volumul.
Tot astăzi, tinerii au participat la o conferință susținută de Virgiliu Gheorghe, precum și la discuții pe grupe de lucru despre „Nevoile tânărului și răspunsurile Bisericii astăzi”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3063, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  Mănăstirea Zosin în haine de sărbătoare. Hram în ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului (2016-08-12)

 Închide 

Mănăstirea Zosin în haine de sărbătoare. Hram în ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

[2016-08-12]
de Gheorghe Anghel

94_f1efee42cbbaaa5b1b3b6cb5517f8d0c
Adormirea Maicii Domnului este și hramul Mănăstirii Zosin, din județul Botoșani.
Cu acest prilej, luni, 15 august 2016, Sfânta Liturghie va fi oficiată, în cadrul așezământului monahal, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-Vicar patriarhal.
La slujbă vor fi prezenți numeroși preoți din toată Moldova, a declarat pentru Radio TRINITAS părintele stareț Teodosie Pleșca:
***
Primul așezământ monahal de la Zosin datează din 1779. Noul lăcaș de cult este închinat Maicii Domnului, iar al doilea hram care se sărbătorește este cel al Sfinților Români. Piatra de temelie pentru zidirea bisericii a fost pusă în primăvara anului 2006, dar primele săpături au început abia un an mai târziu. Sfințirea pietrei de temelie a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în data de 25 aprilie 2006.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3066, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  Mii de credincioși la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul României la Mănăstirea Zosin (2015-11-08)

 Închide 

Mii de credincioși la Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul României la Mănăstirea Zosin

[2015-11-08]
Mii de credinicioși au fost prezenți duminică, 08 noiembrie 2015, la Sfânta Liturghie oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, la Mănăstirea Zosin. Slujba a fost săvârșită în Aghiasmatarul din cadrul așezământului monahal.
Alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel au slujit și:
Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei;
Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor;
Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților;
Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului;
Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor;
Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord;
Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal;
Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor;
În această Duminică, creștinii ortodocși sărbătoresc și Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri. Sfinții Arhangheli sunt în număr de șapte: Mihail, Gavriil, Rafail, Salatiil, Uriil, Gudiil și Varahil, însă cei mai importanți dintre ei, cei mai cunoscuți și mai populari sunt Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.
Sfinții îngeri caută să-i unească pe oameni cu Dumnezeu
În cuvântul de învățătură, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat că sărbătoarea aceasta este expresia evlaviei pe care credincioșii o au față de mesagerii lui Dumnezeu și ocrotitorii oamenilor.
„Îngerii sunt ființe raționale, fără trup, înzestrați cu minte, voință și putere. Ei reprezintă lumea creată nevăzută, adică netrupească, care nu poate fi văzută cu ochii trupești. Îngerii buni sunt cei care împlinesc voia lui Dumnezeu. Ei sunt duhuri trimise spre slujire pentru cei care vor dobândi mântuirea. Deci, scopul lor este de a binevesti voia lui Dumnezeu pentru ca oamenii să se mântuiască. Ce este mîntuirea? Mântuirea este unirea oamenilor cu Dumnezeu Cel veșnic viu. De aceea, pe de-o parte demonii caută să despartă pe oameni de Dumnezeu și să îi dezbine întreolaltă, iar sfinții îngeri caută să-i unească pe oameni cu Dumnezeu, să-i apropie unii de alții ca să arate frumusețea comuniunii oamenilor cu Dumnezeu și întreolaltă”, a spus Preafericirea Sa potrivit Radio TRINITAS.
Fiecare om are un înger deopotrivă păzitor al sufletului și al trupului, a mai spui Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.
„Mântuitorul Iisus Hristos a spus: «Să nu disprețuiți pe cei mai mici dintre voi pentru că îngerii lor din Ceruri văd pururi fața Tatălui Meu care se află în ceruri». Adică în ceruri există îngeri păzitori și pentru cel mai modest și mai smerit dintre oameni. Pe baza acestei mărturii a Sfintei Scripturi, Biserica învață că fiecare om are un înger păzitor și noi cerem adesea în slujbele noastre «înger de pace, credincios, îndreptător păzitor al sufletelor și al trupurilor noastre». De aceea, foarte adesea, îngerul păzitor a ferit de primejdii mari pe cei care erau credincioși și și-au pus nădejdea în Dumnezeu. Acest înger păzitor este invocat în rugăciunile de seară și anume îi cerem ca să ne ierte pentru ce am greșit în ziua respectivă în fața lui Dumnezeu și să ne călăuzească spre toată fapta cea bună”, a mai precizat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul României i-a felicitat pe toți cei care-și serbează astăzi onomastica.
„Felicităm pe toți cei ce poartă numele de Mihail sau Mihaela, Gabriel sau Gabriela, Rafael și toate celelalte nume. Vă dorim tuturor sănătate și mântuire, mult ajutor de la Dumnezeu”, a spus Preafericirea Sa.
Această biserică este una dintre cele mai frumoase făclii de înviere
La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a apreciat lucrările efectuate în cadrul acestui așezământ monahal și a felicitat obștea mănăstirii dimpreună cu toți cei care s-au implicat în edificarea mănăstirii.
„Această biserică este una dintre cele mai frumoase «făclii de înviere» și întreg ansamblul arată ca o «noapte de Paști și ca o zi de Înviere». Este o deosebită bucurie pentru noi care știm că aici era un simplu câmp să vedem acum un ansamblu monahal cu o incintă, poate cea mai mare incintă monahală din România, toate săvârșite într-un timp record prin contribuția obștii de aici și a multor binefăcători, mai ales din zonă. Această mănăstire este rodul hărniciei și dărniciei botoșănenilor și a altor credincioși din țară, dar în special a doi ctitori de aici din orașul Botoșani. Însă rugăciunile obștei, înțelepciunea ierarhilor, mai ales a Înaltpreasfințitului Teofan și a Preasfințitului Părinte Calinic Botoșăneanul, care au urmărit lucrările de aici îndeaproape, arată că într-adevăr credința mută munții”, a spus Preafericirea Sa.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a mulțumit lui Dumnezeu pentru această zi binecuvântată. De asemenea, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a mulțumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române și a arătat că «sămânța pe care a așezat-o în acest pământ a dat rod bogat», deoarece piatra de temelie a bisericii așezământului monahal a fost așezată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în vremea când era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în anul 2006.
„Slavă lui Dumnezeu pentru toate, slavă lui Dumnezeu celui întru Treime lăudat pentru această binecuvântată zi, pentru acest ceas de rugăciune, de euharistie, de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru faptul că a rânduit cu veacuri în urmă să fie, nu departe de acest loc, un loc de rugăciune binecuvântat. Îi mulțumim lui Dumnezeu că a dat gândul cel bun Preafericirii Sale, când îndeplinea slujirea de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, să prelungească mănăstirea de jos până în această colină și să se împlinească ceea ce prin mila Sa cea nemăsurată se întâmplă și se vede astăzi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.
Daruri și distincții
Ca semn de prețuire pentru lucrările efectuate la așezământul monahal, Patriarhul României a oferit părintelui Arhimandrit Teodosie Pleașca ordinul Crucea Patriarhală pentru clerici, iar domnilor Victor Mihalache și Ioan Popescu, ctitori ai lăcașului de cult, le-a fost conferită Crucea Patriarhală pentru mireni.
Ca semn de prețuire și binecuvântare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit pentru Aghiasmatarul mănăstirii, ocrotit de Sfinții Brâncoveni, o icoană reprezentând pe Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, având încrustat un fragment din sfintele sale moaște. De asemenea, pentru biserica așezământului monahal Preafericirea Sa a dăruit o cruce de binecuvântare, precum și mai multe cărți liturgice și de folos duhovnicesc.
***
Sfințirea pietrei de temelie a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, în data de 25 aprilie 2006.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3333, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22

»  Patriarhul României la Mănăstirea Zosin (2015-11-07)

 Închide 

Patriarhul României la Mănăstirea Zosin

[2015-11-07]
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, efectuează în perioada 06-08 noiembrie 2015 o vizită pastorală în Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Sâmbătă seara (07 noiembrie 2015) Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a ajuns la Mănăstirea Zosin. Aici, Preafericirea Sa a fost întâmpinat de numeroși tineri îmbrăcați în costume populare, precum și de obștea mănăstirii.
Cu acest prilej, în biserica așezământului monahal cu hramul Izvorul Tămăduirii, a fost oficiat un Polihroniu. Cuvântul de bun venit a fost rostit de arhimandritul Teodosie Pleșca, starețul mănăstirii. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a mulțumit pentru frumoasa primire și i-a felicitat pe viețuitorii mănăstirii, precum și pe părintele stareț, pentru lucrările realizate la această mănăstire.
Primul așezământ monahal de la Zosin datează din 1779. Noul lăcaș de cult este închinat Maicii Domnului, purtând hramul Izvorul Tămăduirii, iar al doilea hram care se sărbătorește este cel al Sfinților Români. Piatra de temelie pentru zidirea bisericii a fost pusă în primăvara anului 2006, dar primele săpături au început abia un an mai târziu.
Sfințirea bisericii Mănăstirii Zosin
Credincioși din Botoșani, dar și din alte zone ale țării, sunt așteptați duminică, 08 noiembrie 2015, să participe la slujba de sfințire a bisericii mănăstirii Zosin. Slujba de târnosire va fi oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu mai mulți ierarhi ai Bisericii noastre. Tot în această zi va fi sfințit și altarul de vară din incinta mănăstirii, care poartă hramul Sfinții Martiri Brâncoveni.
Foto: Ziarul Lumina

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3365, Ultimul acces: 2020-09-28 13:45:22


Nr. vizualizări:3103
Data ultimei vizualizări:2020-09-28 13:45:22
Data actualizare:2016-07-26 12:42:31
Data încărcării:2015-09-24 13:34:10
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:75
Fotografi:Alexandru Losonczy: 48, Costel Novac D-veni: 22, Bogdan Apostoaia: 3, Aurel Ciobotariu: 1, Luminița Moruz: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2014-06-21
Contor: 173

Biserica de piatră
Foto: Bogdan Apostoaia

Data: 2015-09-08
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 78

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2017-12-10
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 74

Biserica de piatra
Foto: Costel Novac D-veni

Contor: 70

Vedere de ansamblu
Foto: Luminița Moruz

Data: 2015-09-08
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D300
Contor: 59

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-09-08
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D300
Contor: 64

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2017-12-10
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 52

Pe sub bolta clopotnitei
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2015-09-08
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D300
Contor: 67

Vedere panoramică
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-09-08
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D300
Contor: 61

Pe sub boltă
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-10-23
Contor: 58

Vedere panoramică
Foto: Aurel Ciobotariu

Data: 2017-12-10
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 51

Vedere panoramica
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2014-06-21
Contor: 67

Turlă
Foto: Bogdan Apostoaia

Data: 2015-09-08
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 57

Intrare
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-09-08
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 56

Icoana hramului
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-09-08
Aparat: FUJIFILM FinePix HS30EXR
Contor: 57

Pisania
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2015-09-08
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D300
Contor: 58

Turnul clopotniță
Foto: Alexandru Losonczy


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4
Setul de Fotografii 5