Danes :: Biserica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae
Daneș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Daneș
Comună:Daneș
Județ:Mureș
Adresa:nr. 393
Cod poștal:547200
Telefon :0768... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protopopiatul-ortodox-sighisoara.ro, www.Reintregirea.ro, www.primariaDanes.ro, www.CJmures.ro, www.prefecturaMS.ro
Preot:Dăngulea Vichente
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Biserica parohiei ortodoxe din Daneș cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” este așezată pe deal, în partea de miazăzi a comunei Daneș, în afara șirului de case, într-un peisaj mirific. Cu o lungime de numai 20 m și lățime de 8 m, are o înfățișare modestă, dar frumoasă. Este construită din zid de piatră și cărămidă, acoperită cu țiglă. Biserica din parohia Daneș reprezintă o lucrare arhitectonică de stil bizantin. Caracterul specific, neobizantin al acestei construcții se caracterizează prin forma ei treflată. Armonia formelor arhitectonice interioare, finețea și concepția în care a fost realizată, dovedește că această biserică este o lucrare de artă prin excelență. Data construcției bisericii nu este cunoscută. După o inscripție ce se găsește săpată în zidul bisericii, spre miazănoapte și pe crucea din fața Sfântului Altar, deducem că biserica a fost construită în anul 1768. Biserica are fundație de piatră, zidurile sunt din piatră și cărămidă, bolțile și turnul tot din cărămidă, iar acoperișul din țiglă. În interiorul bisericii a existat o pictură în frescă, din care se păstrează o parte în altar, cu timpul însă pictura s-a afumat și s-a șters. În exterior se află un brâu floral care încinge biserica pe sub streșini. Nu s-au descoperit urme de pictură exterioară. În cursul anilor, biserica a fost reparată de mai multe ori, a fost legată cu șine groase de fier, deoarece prezenta numeroase fisuri, care puneau în pericol dăinuirea ei.
Cod Monument:MS-II-m-A-15650
Nr. vizualizări:2040
Data ultimei vizualizări:2020-09-20 13:22:43
Data actualizare:2020-02-19 11:38:29
Data încărcării:2006-05-25 05:04:25
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Constantin Banciu: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-05-08
Aparat: NIKON E8800
Contor: 95

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu