Elevi galateni la muzeul, fabrica de lumanari si tipografia Arhiepiscopiei Dunarii de Jos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Elevi gălățeni la muzeul, fabrica de lumânări și tipografia Arhiepiscopiei Dunării de Jos

[2019-04-18]
de Sorin Ionițe

Un grup de 50 elevi de la Școala Gimnazială nr. 26 din Galați au vizitat muzeul, fabrica de lumânări și tipografia Arhiepiscopiei Dunării de Jos în cadrul programului „Școala altfel”, desfășurat în această săptămână în școlile din România.
La Tipografia eparhial㠄Candela Cuvântului”, elevii au asistat la întregul proces tehnologic – prepress, tipar și finisare a unei cărți, informează Eparhia Dunării de Jos.
De asemenea, la Fabrica de lumânări „Sf. M. Fotini”, tinerii au putut vedea spațiul de lucru, echipamentele de baza, tipurile de matrițe utilizate în activitatea de confecționare a lumânărilor și etapele procesului tehnologic de realizare al acestor obiecte de cult.
Elevi la Fabrica de lumânări din Galați. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos
Din incinta Centrului eparhial vizitatorii au mers la Catedrala Arhiepiscopală, apoi la biblioteca eparhial㠄Arhiepiscop Antim Nica”.
Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos i-a primit pe elevi în sediul administrativ, unde le-a vorbit despre importanța participării lor la activitățile și programele desfășurate de biserică, evidențiind totodată faptul că dialogul și socializarea de la persoană la persoană, fără intermediul calculatorului sau al virtualului sunt benefice în dezvoltarea armonioasă dintre trup și suflet.
IPS Casian le vorbește elevilor gălățeni. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos
La plecare, toți școlarii vizitatori au primit de la ierarh revista eparhial㠄Călăuză Ortodoxă”, iconițe și alte daruri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 289, Ultimul acces: 2020-06-02 18:04:16