Mons. Takami: Papa Francisc va avea o buna influenta asupra societatii japoneze - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mons. Takami: Papa Francisc va avea o bună influență asupra societății japoneze

[2019-11-20]
Hiroshima și Nagasaki sunt două etape din programul călătoriei apostolice a Papei Francisc în Japonia, etape pe care le-a descris și Mons. Joseph Mitsuari Takami, Arhiepiscopul de Nagasaki, intervievat de Adriana Masotti de la Vatican News. Referindu-se la cele două orașe care au fost lovite de bomba atomică, Arhiepiscopul de Nagasaki s-a referit la necesitatea eliminării totale a armelor nucleare, evidențiind mesajul forte pe care îl va lansa Papa Francisc împotriva folosirii armelor nucleare. „Sperăm ca acest mesaj să constituie un stimulent pentru mulți japonezi, astfel încât să reflecte asupra inutilității și periculozității armelor nucleare”, a spus el, vorbind despre prezența Sfântului Părinte la „Atomic Bomb Hypocenter Park” din Nagasaki, unde va adresa un mesaj privind armele nucleare.

Referindu-se la etapa reprezentată de vizita Papei Francisc la monumentul din Nishizaka Hill, care va avea loc duminică, 24 noiembrie 2019, la 10.45, monument unde Pontiful va aduce un omagiu Sfinților Martiri din Nagasaki, Mons. Takami a spus: „Mărturia martirilor este întotdeauna puternică, elocventă, pentru lume în general și, desigur, pentru catolici în acest moment dificil pentru credința lor. Așadar, mesajul Sfântului Părinte suscită în rândul catolicilor japonezi o reînnoire a vieții de credință. În Japonia, Biserica Catolică reprezintă o comunitate mică ce nu crește prea mult pentru că, pe de o parte, poate că nici noi, catolicii, nu dăm mărturie cât mai bine despre propria credință și nu facem destule eforturi pentru a duce Evanghelia în mijlocul japonezilor.”
„Pe de altă parte, societatea japoneză este foarte materialistă și destul de egoistă și de individualistă; pare că persoanele nu mai au speranță sau că nu mai știu cum să trăiască bine la nivel spiritual. Rămân la un nivel uman, mai ales economic și materialist. 60% dintre japonezi declară că nu cred în lumea de dincolo, că după moarte nu există nimic. În consecință, le este greu să dea un sens vieții pământești. Însă sunt în căutarea adevărului, esențial pentru viața lor.” Întrebat despre momentul cel mai important pentru comunitatea catolicilor, celebrarea Sfintei Liturghii de duminică, pe stadionul de baseball din Nagasaki, Mons. Takami a subliniat că Sfânta Liturghie va fi celebrată în solemnitatea lui Cristos, Regele universului. „De asemenea, chiar în acea zi se împlinesc 11 ani de la beatificarea lui Petru Kibe împreună cu cei 187 de tovarăși martiri”.
„Totodată, acest loc face parte din teritoriul unde a căzut bomba atomică. Papa va vorbi, desigur, despre pace dar și despre importanța la a păzi viața, nu doar viața materială ci și viața spirituală: viața comunității, viața socială, respectând totodată natura. Printre participanții la Sfânta Liturghie se vor afla și așa-numiții ‘creștini ascunși’, care continuă să își trăiască credința în secret, ca în epoca persecuțiilor. Vor participa și reprezentanți ai religiilor budistă și șintoistă care doresc să îl întâlnească pe Sfântul Părinte. Astfel, prin intermediul Sfintei Liturghii, al predicii pe care o va rosti, Papa va face o reflecție asupra multor teme: asupra credinței, a vieții, a păcii. Sfânta Liturghie și celelalte momente ale vizitei vor fi transmise de mijloacele de comunicare în masă, lucru care va avea o influență bună asupra multor japonezi.” (Anca Mărtinaș pentru Vatican News Romania)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 529, Ultimul acces: 2024-04-13 03:44:00