LA MULTI ANI! MISCAREA PRO-FAMILIE DIN ROMANIA LA 15 ANI - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

LA MULTI ANI! MISCAREA PRO-FAMILIE DIN ROMANIA LA 15 ANI

[2020-08-06]
[Selectează]
Ieri, 5 august, s-au împlinit 15 ani de la începutul mișcării pro-familie din România. Îi spunem la mulți ani. Ea a fost o binecuvântare pentru România și dorim să continue să fie o binecuvântare. In 5 august 2005 eram la o conferință pro-moralitate care se ținea la Vatra Dornei. Ne amintim sala de conferință, relativ mică, în care eram aproximativ 15 persoane. Ne amintim persoanele care au participat. Au fost invitați mulți alții, dar au participat puțini. Preocuparea majoră a celor care au participat a fost impactul aderării României la Uniunea Europeană asupra valorilor morale, libertății religioase și a drepturilor parentale.

În acea zi si acolo s-a născut viziunea revizuirii Constituției României (Articolul 48) pentru păstrarea și protejarea căsătoriei naturale în România. De atunci, majoritatea dintre voi cunoașteți istoria mișcării pro-familie din România. Primul proiect a eșuat în 2007, dar tot în același an mișcarea pro-familie a fondat Alianța Familiilor din România. În 2015 colegii nostri au format o coalitie si mai mare si au dus mai departe viziunea începută la Vatra Dornei în august 2005, lansând a doua încercare de revizuire a Constituției.

În 2018, la referendum, mișcarea pro-familie din România a ajuns la 3,5 milioane de cetățeni, 20% din electoratul României. De la 15 persoane în august 2005, mișcarea a crescut, neoficial, la 3,5 milioane. O creștere impresionantă dar, din nefericire, încă fără impact politic. Noi suntem mișcarea autentic conservatoare a României, nu partidele politice ale Romaniei.

Folosim acest prilej pentru a mulțumi colegilor nostri din mișcarea pro-familie care au muncit în acești ani, fără să fie plătiți, cunoscuți, ori elogiați, pentru ridicarea valorilor creștine și pro-familie la rang de primă importanță în România. Colegii nostri care au muncit din greu sunt cu miile, prea mulți pentru a-i menționa pe toți. Lor le datoram cinstea, prietenia și aprecierea creștină.

După 2007 încoace a devenit, dintr-o dată, la modă, să te declari pro-familie, să scrii cărți pe tema familiei, să organizezi ori să participi la conferințe de acest gen, ori să folosești platforma pro-familie pentru a atrage voturi. Avem convingerea că cei care citesc aceste gânduri au discernământul să diferențieze între cei cu adevărat pro-familie, prin convingere, și cei care folosesc discursul pro-familie în sens oportunist.

Veteranii mișcării pro-familie din România parvin din toate confesiunile religioase și grupurile etnice ale României. Ei merită aprecierea noastră a tuturor. Unii dintre ei au trecut la cele veșnice și încă așteptă, la fel ca și noi cei care încă suntem în viață, ziua în care viziunea lor pentru România va deveni legea supremă a României.

Eșecul din 2018 nu e sfârșitul mișcării pro-familie din România. E începutul unui nou capitol. Nu e momentul să fim descurajați, ci să luptăm cu și mai multă sârguință pentru valorile supreme care ne sunt dragi nouă tuturor: valorile creștine.

Sursa: www.alianta-familiilor.ro


Contor Accesări: 69, Ultimul acces: 2020-09-17 14:48:00