Mitropolitul Clujului indeamna la inceput de post sa apelam la Maica Domnului pentru vindecare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Clujului îndeamnă la început de post să apelăm la Maica Domnului pentru vindecare

[2020-08-05]
de Sorin Ionițe

Mitropolitul Clujului scrie în numărul pe august al Revistei Renașterea despre puterea vindecătoare a rugăciunii și a postului și îndeamnă la rugăciune către Maica Domnului să înlăture suferințele noastre și epidemia de coronavirus.
„Hristos rămâne singurul Doctor, Maica Domnului și sfinții sunt intermediari, în numele Său”, semnalează Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului.
„De-a lungul celor două mii de ani de creștinism însă, s-a constatat cât de eficiente sunt rugăciunile Maicii Domnului către Fiul său, și câte minuni de vindecare s-au făcut în locurile închinate ei și prin intermediul icoanelor ei făcătoare de minuni, inclusiv prin cea de la Nicula”.
Ierarhul amintește că dintre toate terapeuticile creștine, „prima este rugăciunea, căci ea este temeiul și însoțitoarea necesară a tuturor celorlalte și are împotriva bolilor o eficiență deosebită”. ( Jean-Claude Larchet, în „Teologia bolii”).
Părintele Mitropolit pune accent și pe importanța pelerinajului la mănăstiri, unde „Cei bolnavi vin cu credință, încărcați de suferință, / Vin vărsând lacrimi amare, să primească vindecare”.
„Actualmente, epidemia de coronavirus, care a cuprins lumea întreagă, este cea pe care ne rugăm ca Maica Domnului să o înlăture. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap viața normală a omenirii și o rugăm pe Născătoarea de Dumnezeu să intervină la Domnul Hristos, Doctorul cel Mare, ca să-I fie milă de noi și să înlăture această epidemie”.
„Credem că pentru îndepărtarea ei, pe lângă toate mijloacele sanitare folosite, e nevoie și de rugăciune și de post”, a subliniat IPS Andrei.
„Dorim ca postul Maicii Domnului, și pelerinajul la Mănăstire, să ne fie de folos tuturor. Și la sfârșit să putem cânta din toată inima: „Maică tu ne-ai ajutat, / De-am făcut ce ni s-a dat. / Ne-am ușurat sufletul, / Ne-am îndreptat umbletul”, a încheiat ierarhul citând dintr-o priceasnă închinată Născătoarei de Dumnezeu.
Vezi pe site-ul oficial al Mitropoliei articolul integral, intitulat „Cei bolnavi vin cu credință, încărcați de suferință”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 67, Ultimul acces: 2020-09-07 00:59:54