Clericii Episcopiei de Balti nu au ramas indiferenti la suferinta femeii care traieste in genunchi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Clericii Episcopiei de Bălți nu au rămas indiferenți la suferința femeii care trăiește în genunchi

[2020-08-06]
de Sorin Ionițe

Episcopul Antonie de Bălți a vizitat-o luni pentru a doua oară pe Vera Vieru, o femeie suferindă care din cauza unei afecțiuni se deplasează în genunchi și mâini de peste 30 de ani.
Clericii Episcopiei de Bălți nu au putut rămâne indiferenți față de suferința doamnei Vera și au încercat să-i ușureze viața, oferindu-i un mic ajutor – un frigider și o plită de gaz, a specificat PS Antonie.
PS Antonie discută cu Vera Vieru în pragul casei. Foto credit: Episcopia de Bălți
Femeia locuiește în Bălășești, raionul Sîngerei, Republica Moldova. Are jumătate de corp afectat de paralizie. Se deplasează prin casă și curte în genunchi și mâini. Și tot așa are grijă de gospodărie. A muncit la tutun și la o fermă de vaci până i-au cedat picioarele. Acum, puterile îi sunt la limită, dar rămâne cutezătoare, nu se dă bătută, precizează Episcopia de Bălți.
Muncește, împletește ciorapi pentru săteni. În genunchi își spală hainele și le întinde la uscat. Tot în genunchi își îngrijește grădina și își hrănește rațele și puii. Este optimistă, un exemplu de bărbăție și de înfruntare a greutăților vieții. Zâmbește, glumește și cântă. Are o voce extraordinară. Are propriile sale versuri în care descrie drama vieții sale.
Luni, 03 august 2020, Episcopul de Bălți, însoțit de Părintele Dorian Revenco și de primarul localității, Elena Neaga.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 69, Ultimul acces: 2020-09-18 01:15:54