Liturghie la 1800 m altitudine | Urcarea noastra pe Tabor inseamna primirea Euharistiei, spune Mitropolitul Teofan - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Liturghie la 1800 m altitudine | Urcarea noastră pe Tabor înseamnă primirea Euharistiei, spune Mitropolitul Teofan

[2020-08-06]
de Gheorghe Anghel

Mitropolitul Teofan al Moldovei a explicat credincioșilor prezenți pe muntele Ceahlău, la Sfânta Liturghie oficiată de Schimbarea la Față, cât importantă este împărtășirea cu Sfintele Taine în relația noastră cu Dumnezeu.
„Urcarea noastră pe Tabor înseamnă împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului Hristos”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.
„Prezența noastră la Dumnezeiasca Liturghie dacă nu este împlinită, începută, încheiată, adâncită și înălțată prin împărtășirea cu Sfintele Taine, este ca și cum am fi urcat până la mijlocul muntelui”, a spus ierarhul care a adăugat c㠄ne bucurăm de Liturghia Cuvântului, dar ca să urci pe Tabor este nevoie să te împărtășești cu Trupul și Sângele lui Hristos”.
Părintele Mitropolit a oficiat Sfânta Liturghie pe Ceahlău în prezența credincioșilor care urcă an de an pe masivul montan din județul Neamț de Schimbarea la Față.
Având hramurile „Schimbarea la Față a Mântuitorului” și „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, Mănăstirea Ceahlău este situată la cota 1800, fiind unul din lăcașurile monahale așezate la cele mai mari altitudini din țară.
Sărbătoarea face în mod tradițional legătura între sărbătorile dedicate Sfântului Ioan Iacob de la Neamț și Sfintei Teodora de la Sihla, fiind un prilej de pelerinaj la mănăstirile nemțene pentru numeroși credincioși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 67, Ultimul acces: 2020-09-18 01:16:24