Schimbarea la Fata ne descopera puterea de indumnezeire prin rugaciune – IPS Calinic al Sucevei si Radautilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Schimbarea la Față ne descoperă puterea de îndumnezeire prin rugăciune – IPS Calinic al Sucevei și Rădăuților

[2020-08-06]
de Iulian Dumitrașcu

„Schimbarea la Față ne descoperă puterea de transfigurare și de îndumnezeire a noastră prin Sfânta Liturghie, prin rugăciune și contemplație”, a spus Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților la hramul Mănăstirii Sucevița.
„Căuțați-le! Transfigurați-le! Le veți putea găsi în biserică prin spovedanie sinceră, printr-o credință puternică”, a îndemnat Înaltpreasfinția Sa.
În omilia rostită în 6 august, Arhiepiscopul Calinic a mai subliniat c㠄gândirea în perspectiva Sfintei Cruci te înveșnicește, îți eternizează viața, te face să devii surâsul lui Dumnezeu”.
Mănăstirea Sucevița este unul din lăcașurile de cult care își sărbătoresc hramul de Schimbarea la Față a Domnului.
Așezământul monahal este ctitorie a familiei Movileștilor și este atestat documentar in 1582, din vremea voievodului Petru Șchiopul.
Sfânta Liturghie a fost oficiată joi de noul Arhiepiscop al Eparhiei, în prezența credincioșilor, dar și a stareților și starețelor din majoritatea mănăstirilor bucovinene.
Noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința de lucru din data de 21 iulie.
Postul de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a rămas vacant ca urmare a trecerii în veșnicie a Arhiepiscopului Pimen.
Întronizarea noului Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a avut loc în 26 iulie la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 68, Ultimul acces: 2020-09-18 01:16:29