Mitropolitul Nicolae a numit doi preoti pentru comunitatile Fredericksburg si Norfolk din Virginia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Nicolae a numit doi preoți pentru comunitățile Fredericksburg și Norfolk din Virginia

[2020-08-06]
de Gheorghe Anghel

Comunitățile românești din Fredericksburg și Norfolk au un nou preot paroh. Preoții Ionel Sătnoianu și Ștefan Drăgoi au fost prezentați românilor din Virginia de Mitropolitul Nicolae al celor două Americi, la începutul acestei luni.
Ierarhul a fost însoțit în vizita pastorală de părintele protopop Daniel Ene – Coasta de Est a SUA.
Fredericksburg
Părintele Mitropolit s-a întâlnit vineri, 31 iulie, cu membrii Consiliului Parohial pentru a discuta „situația parohiei și planurile de viitor având în vedere prezența mult așteptată a unui preot paroh”.
Sâmbătă, 1 august, ierarhul a prezidat Sfânta Liturghie și a vorbit în predic㠄despre taina Născătoarei de Dumnezeu pe care încercăm să o descoperim în acest post” și a prezentat erminia icoanei Maicii Domnului cu pruncul.
„Maica își îmbrățișează Fiul cu dorința de a-l proteja, Fiul răspunde dragostei Maicii. Dar în această îmbrățișare strânsă descoperim taina dragostei Maicii și a Fiului, dragoste care a răscumpărat lumea: este taina jertfei, a dragostei răstignite pentru a-l mântui pe omul îndepărtat de la fața lui Dumnezeu”.
După slujbă, conform tradiției bisericești, ierarhul a oferit parohului Evanghelia, Sfânta Cruce și chelile lăcașului de cult. Mitropolitul Nicolae a explicat ceremonialul și i-a îndemnat pe credincioși „să-l susțină pe noul paroh și să lucreze împreună la orice proiect duhovnicesc, pastoral, educațional sau administrativ”.
Misiunea Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a fost înființată în anul 2015.
Norfolk
Ierarhul a slujit duminică, 2 august, la Misiunea Nașterea Maicii Domnului din Norfolk, Virginia.
Omilia a avut ca temă centrală înmulțirea pâinilor, ierarhul explicând fragmentul din rugăciunea domnească care face referire la „pâinea cea de toate zilele”.
De asemenea, Părintele Mitropolit a vorbit despre importanța Sfintei Euharistii.
„Când ne împărtășim primim pâinea cea de toate zilele, hrana trupească, dar această hrană trupească ni se face hrană spre veșnicie, devreme ce ne împărtășim cu Trupul și Sângele Mântuitorului spre iertarea păcatelor și spre viața de veci”.
La finalul liturghiei, ierarhul l-a instalat pe părintele Ștefan Drăgoi în demnitatea de paroh și i-a oferit un antimis nou, explicând semnificația obiectului liturgic.
Antimisul este o pânză pătrată de in sau mătase pe care este întipărită icoana punerii în mormânt a Domnului Iisus Hristos.
Antimisul este așezat întotdeauna pe Sfânta Masă, învelit în iliton, iar deasupra lui se așează Sfânta Evanghelie. Fără antimis nu se poate oficia Sfânta Liturghie.
Misiunea Nașterea Maicii Domnului din Norfolk a fost înființată în anul 2007 și deservește orașele din sudul statului Virginia: Norfolk, Virginia Beach, Suffolk, Chesapeake, Portsmouth, Hampton, Newport News, Williamsburg și Richmond.
În zona Hampton Roads există multe familii de militari, aici existând și cea mai mare bază navală NATO. În aceasta zonă locuiesc aproximativ 150 de familii de români.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 71, Ultimul acces: 2020-09-17 13:15:50