Cum a fost sarbatorita Ziua Culturii Nationale de romanii din Cahul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cum a fost sărbătorită Ziua Culturii Naționale de românii din Cahul

[2021-01-18]
de Iulian Dumitrașcu

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită de românii din Cahul, Republica Moldova, prin rugăciune și program cultural-artistic.
În prima parte a zilei a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru marele poet Mihai Eminescu în Paraclisul Episcopiei Basarabiei de Sud, în prezența prezența Preasfințitului Părinte Veniamin.
Momentul comemorativ a continuat cu depunerea de flori la monumentul poetului situat în parcul central din Cahul de către clerici, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și de credincioși din eparhie.
În cuvântul său, Episcopul Basarabiei de Sud le-a mulțumit tuturor pentru organizarea evenimentui și i-a îndemnat să-și imprime valorile pe care Eminescu le-a promovat toată viața.
„Mihai Eminescu a fost un patriot în sensul adevărat al cuvântului și un om foarte credincios și responsabil, pentru că s-a născut în Bucovina, care a fost sub ocupație austriacă”.
„A cunoscut ce înseamnă provocările cetățenilor care locuiau într-un teritoriu care a fost sub ocupație, dorința lor de a vorbi limba și de a fi din nou în trupul țării sale”.
„Cunoscând sufletul românului din zona Bucovinei, după ce a făcut studii la Cernăuți și în Occident la Viena și Berlin s-a întors acasă și a lucrat ca nimeni altul atât de frumos păstrând și afirmând valorile neamului nostru”, a spus Preasfinția Sa.
La eveniment a participat și Anca Corfu, consulul general al României la Cahul.
Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic organizat la Liceul „Mihai Eminescu” din municipiul Cahul, unde elevii au susținut un recital de poezie și cântec pe versurile marelui poet.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1156, Ultimul acces: 2024-04-18 20:48:09