„Sa ramanem credinciosi, apropiati de Biserica si unii de altii”: Mitropolitul Clujului la inceput de an - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

„Să rămânem credincioși, apropiați de Biserică și unii de alții”: Mitropolitul Clujului la început de an

[2019-01-01]
de Gheorghe Anghel

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a îndemnat ca în anul 2019 s㠄rămânem credincioși, apropiați de biserică și unii de alții”.
Cuvintele au fost adresate miilor de clujeni care au întâmpinat anul 2019 în rugăciune, la Catedrala Mitropolitană din centrul orașului Cluj-Napoca, informează Radio Renașterea.
Puțin după miezul nopții, Mitropolitul Andrei a slujit în istoricul lăcaș de cult din Cluj împreună cu mai mulți preoți și diaconi din Eparhie.
La sfârșitul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un scurt cuvânt în care a evidențiat importanța istorică a anului 2018 și a vorbit despre noul an 2019, care este declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – Anul omagial al satului românesc.
De asemenea, ierarhul le-a urat tuturor sănătate și să aibă realizări spirituale și materiale în noul an.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2019: „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”, pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3582, Ultimul acces: 2024-03-28 09:53:16