Anul Nou 2017 sarbatorit in Arhiepiscopia Aradului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anul Nou 2017 sărbătorit în Arhiepiscopia Aradului

[2017-01-02]
de Iulian Dumitrascu

În noaptea dintre ani Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul clerului și credincioșilor prezenți în număr mare la Catedrala arhiepiscopală Sfânta Treime din Arad, după cum ne-a precizat Protos. Iustin Popovici.
După oficierea slujbei specifice la trecerea dintre ani, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt despre Veșnicie și timp – Dumnezeu și creație, adică lucrarea divină ca timp și spațiu care are nevoie de pronia cerească spre desăvârșire. Cu acest prilej, ierarhul a prezentat hotărârea Sfântului Sinod privind Anul 2017 – ca Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. La final, Chiriarhul a adresat urările cuvenite, dând îndrumările legate de viața creștină în cursul anului care a început.
În prima zi a Anului Nou civil, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala arhiepiscopală din Arad.
În seara zilei, la Reședința eparhială a avut loc îndătinata recepție, oferită de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei preoților și credincioșilor din municipiul Arad de Anul Nou.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9126, Ultimul acces: 2024-03-28 03:25:05