Sarbatorirea hramului bisericii din Gruilung - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătorirea hramului bisericii din Gruilung

[2020-09-14]
Duminică, 13 septembrie, comunitatea greco-catolică din satul Gruilung a sărbătorit hramul bisericii, „Nașterea Maicii Domnului”. O zi frumoasă de duminică a făcut posibilă oficierea serviciului religios nu numai în prezența enoriașilor ce formează comunitatea acestei parohii, ci și a altor credincioși sau a pelerinilor sosiți din alte localități. Astfel că, serviciul liturgic a fost prezidat de pr. Antoniu Chifor, vicar cu preoții, însoțit de preoții concelebranți: Ioan Tătar, protopop de Holod, Aurel Popa, paroh în Calea Mare, Folea Florin, paroh în Băile Felix și Ioan Erdeli parohul locului și gazda acestui eveniment. Și nu în ultimul rând, ne-a onorat cu prezența subdiaconul magister Eugen Andrei Ioan Clintoc, care se va ocupa de proiectele în ce privește renovarea bisericii.

În cuvântul de învățătură, pr. Antoniu Chifor, a pus accent pe importanța acestei sărbători, „Nașterea Maicii Domnului”, pentru comunitatea din satul Gruilung, dar și pentru întreaga umanitate, făcând totodată legătură cu sărbătoarea de mâine,14 septembrie „Înălțarea Sfintei Cruci”. Menționând că prin Maria și prin Cruce ajungem la Cristos, la fericirea veșnică, îndemnându-i pe credincioși să își ducă crucea vieții până la final, iar pe Maica Domnului să o aibă de călăuzitoare pe acest drum.
De asemenea, dorim să menționăm implicarea activă a credincioșilor din sat, care cu mult efort și cu multă dragoste au pregătit tot ceea ce este necesar pentru o adevărată sărbătoare, în cinstea Ocrotitoarei lor, plecând de la curățenie și mâncare, până la animarea Sfintei Liturghii. Astfel în timpul oficiului divin, s-a creat o atmosferă care te-a dus imediat cu gândul la cuvintele psalmistului David: „Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui; lăudați-L pe El întru tăria puterii Lui (…). Toată suflarea să laude pe Domnul”. (Ps 150, 1-6) sau la troparul Utreniei din Postul Mare: „În Biserica măriri Tale stând, în cer ni se pare că stăm”. (Cristian Hoduț pentru EGCO.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 504, Ultimul acces: 2024-04-03 09:12:28