Sanatate pentru Sate: Medicii voluntari semnaleaza frecventa bolilor de inima - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sănătate pentru Sate: Medicii voluntari semnalează frecvența bolilor de inimă

[2019-08-13]
de Sorin Ionițe

În urma celei mai recente ediții a Campaniei Sănătate pentru Sate, medicii voluntari au semnalat frecvența bolilor de inimă la cei 70 de pacienți consultați sâmbătă în satul prahovean Provița de Jos.
„Astăzi, patologia predominantă a fost cardiovasculară, cu multe sindroame hipertensive, insuficient controlate, unele nou descoperite, altele vechi și netratate din lipsa de complianță a pacientului sau lipsa lui de informare, boli coronariene, ischemice, tulburări de ritm”, a declarat Dr. Oana Moșu, medic la Spitalul Militar de Urgenta „Regina Maria” din Brașov.
Medicul a precizat că la Provița de Jos a fost și o situație de urgență în cazul unei persoane cu probleme de tensiune pentru care a fost solicitată o ambulanță.
Alte patologii semnalate au fost digestive, metabolice, patologie de diabet.
„Este foarte importantă medicina preventivă tocmai pentru a preîntâmpina aceste situații de urgență cu care ne confruntăm. Este foarte important ca pacientul sa pornească de la o alimentație corectă pentru a preîntâmpina un accident vascular, o dislipidemie, să-și monitorizeze tensiunea arterială”, a spus Dr. Oana Moșu.
Ediția de sâmbătă a campaniei a beneficiat de prezența unei echipe de medici din Brașov, alături de cea din București, dar și de voluntari veniți din Danemarca sau Anglia care au văzut aceste activități în mediul online și au dorit să se alăture, a transmis Dănuț Prună, Voluntar Coordonator la Paraclisul Catedralei Naționale.
Cei 70 de pacienți din Provița de Jos au beneficiat de consultații gratuite oferite de specialiști în diabet și nutriție, cardiologie, medicină internă, gastroenterologie și psihologie. Au fost cu precădere persoane vârstnice. Aceștia au beneficiat de testarea glicemiei și investigații cu un aparat EKG și doua aparate ecograf.
Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 435, Ultimul acces: 2024-03-19 09:55:31