Lumea Catholica - ianuarie 2006 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lumea Catholica - ianuarie 2006

[2006-01-25]
24 ianuarie, Cluj - Cu voia Domnului, în fiecare 24 ale lunii, Catholica.ro va anunța apariția unui nou număr din revista electronică "Lumea Catholica". Primul număr al acestei publicații a apărut astăzi, în ziua aniversării a patru ani de existență a sitului. Pe coperta virtuală se află Papa Benedict al XVI-lea și textul "un pontificat pentru o lume ne-bună". Adresa web a revistei, ușor de memorat, este www.lumea.catholica.ro.

Despre "lumea ne-bună" se vorbește în editorialul acestui prim număr, amintindu-se afirmația Papei: "omul epocii tehnologice riscă să devină victimă a propriilor realizări intelectuale și tehnice, sfârșind într-o atrofiere spirituală și o golire a inimii". Editorialul continuă: "Se prefigurează o nouă specie umană: homo inhumanus, adică omul dezumanizat prin pierderea inimii." Semnele lumii ne-bune sunt cel mai vizibile în trei articole preluate de la Zenit: "Eutanasia este tot mai acceptată", "Animale răsfățate și copii murind de foame", respectiv "În apărarea copiilor nenăscuți". În acest context, în care viața este atacată de la începuturile ei (prin avort), de-a lungul ei (prin egalarea cu animalele), dar și la sfârșit ("grăbit" prin eutanasie), în fața Papei Benedict se așterne un pontificat deloc ușor.

Despre speranțele puse în el vorbește articolul "Omul Anului", preluat din publicația "Inside the Vatican". Vaticanistul Robert Moynihan scrie: "Trece Biserica printr-o criză? Omenește vorbind, da, trecem printr-o perioadă dificilă. Multe parohii se închid, prea mulți preoți slabi, prea mulți creștini călduți în credință, nenumărați copii care nu primesc de la părinții lor credința ci doar jocuri video, atâția bătrâni care nu sunt respectați... S-ar părea că Biserica trece printr-o colectivă `noapte întunecată`. În această `noapte întunecată` a venit însă Papa Benedict. Va fi sarcina sa să facă să strălucească lumina credinței în aceste vremuri negre." Tot despre crize vorbește și Cardinalul Arinze în lungul interviu care apare tot în acest număr, sub titlul "Care vor fi consecințele Sinodului?" Ultimul articol prezintă viața unui preot chinez, mai exact drumul său din seminar până la preoție, parcurs prin închisori și ferme penale.

Revista dă posibilitatea cititorilor să comenteze articolele (asemenea știrilor Catholica.ro), ceea ce s-a și întâmplat încă din primele ore ale publicării ei. Revenind la editorial, revista este prezentată acolo ca fiind "dedicată creării unui spațiu de analiză a și reflecție asupra vieții Bisericii și lumii". Următorul număr este programat pentru data de 24 februarie, cu noi articole incitante.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1630, Ultimul acces: 2024-05-02 06:43:35