Incepe Adoratia Euharistica pentru sfintirea clerului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Începe Adorația Euharistică pentru sfințirea clerului

[2008-01-05]
Cardinalul Claudio Hummes, prefectul Congregației pentru Cler a acordat vineri un interviu pentru cotidianul L`Osservatore Romano pe tema inițiativei la scară mondială de Adorație Euharistică perpetuă pentru repararea lipsurilor preoților și în special pentru victimele conduitei sexuale a unei mici părți a clerului. În următoarele zile, mai exact luni, 7 ianuarie, Dieceza italiană de Macerata va începe Adorația Euharistică perpetuă în mănăstirea locală Corpus Domini. Radio Vatican a stat de vorbă cu Episcopul Claudio Giuliodori de Macerata despre importanța acestei inițiative. Prelatul a început afirmând:
- Am considerat că Providența ne-a solicitat să dăm curs la ceea ce Sfântul Părinte cere în Exortația apostolică post-sinodală Sacramentum caritatis la nr. 67, adică să fie identificate locuri pentru Adorația Euharistică perpetuă. În ultima vreme, apoi, s-a adăugat această solicitare către Episcopi din partea Congregației pentru Cler și mi s-a părut o confirmare ulterioară, încă un stimulent de a da viață acestei experiențe. Am găsit mare disponibilitate în Dieceză și în consecință putem începe pe 7 ianuarie, de la șapte dimineața la miezul nopții, și apoi, cât mai curând, vom ajunge să acoperim cele 24 de ore.
- Cardinalul Hummes îndeamnă la deschiderea de "cenacluri euharistice" pentru sfințirea preoților. Cum vedeți această propunere cu această intenție specifică pentru cler?
- Mi se pare că există o legătură foarte profundă între Euharistia pe care preotul o celebrează și izvorârea din Euharistie a vocațiilor la preoție. Prin urmare, rugăciune pentru ca Domnul să trimită lucrători în secerișul său este o rugăciune ce trebuie să călăuzească drumul Bisericii și deține un loc deosebit. În Dieceza noastră există deja multe experiențe deja statornicite de Adorație Euharistică, chiar cu această intenție specifică pentru vocații, dar și pentru viața, pentru sfințirea preoților. Există un ferment euharistic foarte pozitiv și cred că vocațiile sacerdotale vor trage, negreșit, un mare folos din acest reînnoit avânt de adorație și de rugăciune euharistică.
- Cum răspund tinerii la o propunere de adorație euharistică?
- Tocmai vinerea trecută s-au încheiat exercițiile spirituale pentru cei foarte tineri. În aceste trei zile a fost dedicat în fiecare zi un spațiu de trei sferturi de oră Adorației Euharistice. Aceasta pentru a semnala că tinerii sunt fascinați de contemplație și că sunt chiar foarte disponibili să răstoarne modelele timpului, ale ritmului vieții contemporane. Tinerii sunt antrenați într-un ritm uluitor de muzică, de experiențe, pentru a scăpa oarecum de confruntarea cu ei înșiși și cu marile valori și semnificații ale vieții. Puși în condițiile adecvate, prin rugăciune, tinerii răspund în mod extraordinar. Confirm ceea ce Papa Benedict al XVI-lea a realizat la Koln, în Germania, și în alte împrejurări precum la marea adunare nocturnă de la Montorso, la Loreto. Consider că trebuie să avem curajul de a face propuneri, deoarece tinerii răspund.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1535, Ultimul acces: 2024-05-04 02:43:51