Vizita pastorala in parohia Tomesti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală în parohia Tomești

[2008-01-04]
În ajunul sărbătorii Sfintei Familii, credincioșii parohiei catolice din Tomești, alături de păstorii lor și de primarul prof. Ștefan Timofte au așteptat sosirea Preasfințitului Petru Gherghel, însoțit de pr. Isidor Mocanu și pr. Lucian Păuleț în vizita pastorală în parohia Tomești din zilele de 29 și 30 decembrie 2007. După salutul Episcopului și Rozariul pe care l-a condus personal, a urmat Liturghia de sâmbătă seara, pe parcursul căreia a intrat la confesional. A doua zi, după Liturghia de la Radio Iași, Episcopul a continuat vizita canonică celebrând Sfânta Liturghie de la ora 11, în timpul căreia preoții oaspeți au spovedit. În cadrul predicii, Păstorul Diecezei a vorbit despre familia din Nazaret, propunând pe fiecare dintre cei trei membri componenți ca modele pentru familiile creștine.
Întrunirea cu copiii din Tomești, după Liturghie, a constituit pentru Preasfințitul ocazia de a face o scurtă cateheză despre misterul ieslei din Betleem. După-amiază, Episcopul a vizitat Surorile de Caritate ale Sf. Apostol Paul, precum și Grădinița "Fericitul Ieremia Valahul" pe care ele o conduc. A urmat întrunirea lui cu comitetul bisericesc de la ora 16, după care s-a recitat Rozariul. Liturghia tinerilor a fost celebrată de pr. Lucian Păuleț, asistat de pr. Isidor Mocanu și preotul paroh Pavel Chelaru. La sfârșit s-au recitat rugăciunile prescrise pentru obținerea indulgenței plenare. Vizita Episcopului Petru Gherghel s-a încheiat cu salutul și binecuvântarea arhierească, după care tinerii au stat de vorbă câteva minute cu Episcopul.
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1635, Ultimul acces: 2024-05-04 19:06:18