Papa a transmis binecuvantarea sa noilor preoti ai Ordinariatului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a transmis binecuvântarea sa noilor preoți ai Ordinariatului

[2011-01-17]
Cardinalul a afirmat că aceasta este "o ocazie de mare bucurie atât pentru ei cât și pentru Biserica mai largă. Mă rog ca Dumnezeu să îi binecuvânteze din abundență, ca și pe ceilalți clerici și credincioși care se pregătesc să se alăture lor în comuniune deplină cu Biserica Catolică. În mijlocul nesiguranțelor pe care orice perioadă de tranziție le aduce în mod inevitabil, doresc să vă asigur pe voi toți de admirația noastră, și de solidaritatea noastră în rugăciune". Cardinalul a mai arătat că înființarea noului Ordinariat "marchează un moment istoric și unic în viața comunității catolice din această țară", exprimându-și speranța că "va aduce mari binecuvântări nu doar pentru cei direct implicați în el, ci asupra întregii Biserici".
În predica sa din cadrul Liturghiei de hirotonire, Arhiepiscopul Vincent Nichols de Westminster a arătat că gestul Papei Benedict al XVI-lea de a înființa primul Ordinariat personal contribuie "la scopul mai larg al unității vizibile dintre cele două Biserici ale noastre, ajutându-ne să cunoaștem în practică felul în care patrimoniile noastre de credință și viață se pot întări reciproc în misiunea noastră de astăzi". Arhiepiscopul Nichols a subliniat "lucrarea preoților hirotoniți: a afirma cu încredere iertarea lui Dumnezeu și a aduce pace sufletelor tulburate și lumii tulburate. Misiunea noastră este... o misiunea într-o lume rănită; o misiune încredințată unei Biserici rănite, realizată de discipoli răniți. Rănile păcatului constituie problema de care ne ocupăm noi. Rănile lui Cristos, deși noi le-am cauzat, constituie mângâierea și tăria noastră".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1308, Ultimul acces: 2024-04-28 08:55:41