Cinstirea lantului Sfantului Apostol Petru in Arhiepiscopia Dunarii de Jos - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru în Arhiepiscopia Dunării de Jos

[2011-01-16]
Pomenirea minunii „închinării” cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru a prilejuit în ziua de 16 ianuarie a acestui an numeroase manifestări liturgice, catehetice și filantropice. Acestea i-au vizat în mod special pe cei aflați în detenție din cadrul penitenciarelor aflate pe teritoriul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, din municipiile Galați și Brăila. În acest sens, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, sectorul Social-misionar al eparhiei, în colaborare cu conducerea penitenciarelor respective, a organizat cu ocazia acestei sărbători, programe pastoral-misionare și social-filantropice, informează diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
După oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala arhiepiscopală din Galați, de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, chiriarhul locului a condus programul dedicat acestei zile de la unitatea de maximă siguranță din Galați. La eveniment au participat deținuții aflați la infirmiera penitenciarului, precum și cei care nu sunt vizitați niciodată.
În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a evidențiat rolul spiritual și comunitar al lanțului de rugăciune și de fapte bune, ca o încingătoare a tuturor creștinilor.
„În penitenciarul de la Galați, ziua de 16 ianuarie, cred că pentru toți creștinii de aici, ca și pentru toți creștinii din toate penitenciarele și mai ales pentru noi toți creștinii, în sărbătoarea Sfântului Apostol Petru, căruia un înger i-a dezlegat în mod miraculos lanțurile când era în temniță păzit de soldați. Înseamnă eliberare din lanțurile văzute și eliberare din lanțurile nevăzute”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian, după cum informează TRINITAS TV.
Manifestări asemănătoare s-au desfășurat și la penitenciarul din Brăila, delegat fiind părintele protoiereu Gheorghe Marinescu - Protoieria Brăila, însoțit de preoți capelani din municipiu. Deținuții prezenți la manifestări au primit din partea parohiilor implicate în acest program daruri, constând în iconițe, calendare, cărți de rugăciune și pachete de alimente.
De asemenea, la Penitenciarul pentru minori Tichilești, din județul Brăila, ziua pomenirii acestei minuni a debutat cu oficierea în capelă a Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, delegat al Arhiepiscopiei Dunării de Jos fiind părintele Ionel Rotaru, consilier eparhial, înconjurat de preoți slujitori ai capelelor sociale din eparhie. Și aici, parohiile implicate au oferit daruri și pachete cu alimente persoanelor private de libertate.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1281, Ultimul acces: 2024-04-28 14:59:00