Mesajul PF Daniel pentru SRUC 2011 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mesajul PF Daniel pentru SRUC 2011

[2011-01-18]
"Astfel, înțelegem și noi că nu-L putem cunoaște pe Hristos decât numai în Duhul Sfânt, Duhul Adevărului și al comuniunii (cf. Ioan 15, 26; 2 Corinteni 13, 13), Care Se odihnește peste noi (cf. I Petru, 4, 14). Unitatea Bisericii primare ca Trup Tainic al lui Hristos se manifesta ca fiind comuniune de credință apostolică, viață liturgică, euharistică, organizare comunitară și ajutorare fraternă, însă mai târziu au apărut dezbinări între creștini, deoarece unii dintre ei au ales să-L mărturisească pe Hristos-Domnul, nu în comuniunea sau unitatea eclesială a Duhului Sfânt manifestată comunitar, ci în mod separat. De fapt, unitatea bisericească vizibilă a fost păstrată numai acolo unde Tradiția apostolică, consemnată în Evanghelie și transmisă de Biserică de-a lungul veacurilor, a constituit baza comuniunii de credință și viață sacramentală, iar interpretarea comunitară sau sinodală a credinței a fost mai utilă menținerii unității Bisericii decât opiniile individuale ale unor teologi."
"De la Biserica primară din Ierusalim, învățăm și noi astăzi cât de necesară este fidelitatea față de adevărul credinței mărturisit de Sfinții Apostoli, nu doar pentru că acesta era binevestit de oameni care L-au cunoscut direct pe Isus Hristos și au fost martori ai Învierii Lui, ci și pentru că înțelegerea lor era luminată de Duhul Sfânt, Duhul unității, al comuniunii de gândire și simțire spirituală, Care este prezent și activ în rugăciunea smerită și stăruitoare a Bisericii. Să ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne ajute să simțim duhovnicește legătura vie și profundă dintre adevărul mântuitor al credinței și comuniunea fraternă de iubire în Duhul Sfânt, ca bază solidă pentru o mărturie creștină comună în lume. Harul Domnului nostru Isus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu noi cu toți!"
(Sursa: Ziarul Lumina)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1293, Ultimul acces: 2024-04-28 17:00:10