Sinaxa preotilor din Protopopiatul Sascut - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sinaxa preoților din Protopopiatul Sascut

[2011-01-18]
În Parohia Păncești din Protopopiatul Sascut a avut loc astăzi, 18 ianuarie, sinaxa preoților din Protopopiat.
Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Păncești. La slujbă au participat și s-au împărtășit, alături de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, toți preoții Protoieriei Sascut.
“Pentru noi a fost o slujbă inedită pentru că este primul an de funcționare al Protoieriei Sascut. Ne-am regăsit toți preoții în comuniune alături de ierarhul nostru, făcând o coroană în jurul sfântului altar. Am văzut în ochii preoților slujitori lacrimi de bucurie și de emoție. Părinții au mărturisit la final că slujba a fost extraordinară, un moment de trăire, de înălțare duhovnicească, un moment de comuniune în duhul dragostei și al iubirii frățești. Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a rostit un profund cuvânt de învățătură iar la agapa frățească, ierarhul nostru a adresat mai multe povețe legate de administrarea parohială”, a declarat părintele Ioan Negoiță, protopop al Protopopiatului Sascut.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1262, Ultimul acces: 2024-04-27 09:41:01