Motivul rasetelor de la inceputul predicii papale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Motivul râsetelor de la începutul predicii papale

[2015-01-16]
Vineri, 16 ianuarie, în Catedrala "Neprihănita Zămislire" din Filipine, Papa Francisc și-a început predica amintind întrebarea pusă de Isus lui Petru: "Mă iubești tu pe Mine?" La care s-a auzit un răspuns spontan a peste o mie de clerici și persoane consacrate: "Da!" Papa, profitând imediat de momentul comic provocat, a răspuns: "Vă mulțumesc foarte mult!" A urmat inerent un moment de râsete și de aplauze.
"Nu a fost nimic regizat. Nimeni nu se aștepta la așa ceva", a spus pr. Jesse Gragasin, preot paroh la parohia San Sebastian, din Tarlac. "Nici măcar nu mă gândeam la ce să spun. Acel 'da' a ieșit pur și simplu din mine", a spus pr. Gragasin, explicând reacția mulțimii din Catedrală. "Probabil sentimentul era deja în noi și dorea pur și simplu să iasă la suprafață", a adăugat preotul. Un alt preot din Tarlac, pr. Cris Lozano, de la parohia Sf. Francisc de Assisi, a spus: "Am fost atât de surprinși când am strigat 'da!'" Dar mai mare surpriza a fost reacția Papei. "L-am văzut pe Papă zâmbind, entuziasmându-se și bucurându-se de răspunsul dat de preoți și de persoanele consacrate. Cu alte cuvinte am fost atins mai mult văzând că Papa a fost atins de reacția noastră."
Pr. Ricardo Bie, preot la parohia Sf. Arhanghel Mihail din Tarlac, a spus: "Mai mult decât cuvintele sale de la predică, ne-a atins umanitatea sa. El este personificarea Evangheliei bucuriei. L-am văzut apropiindu-se de preoții și de călugării bolnavi și bătrâni și cum i-a îmbrățișat. Cu căldura Papei atât de palpabilă am simțit de parcă șchiopii umblau din nou", a exclamat pr. Bie. Papa Francisc este un "Papă al surprizelor" se încheie materialul publicat pe situl Conferinței Episcopale Filipineze.
https://www.youtube.com/watch?v=sASgp4j4Fo4#t=2098
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1149, Ultimul acces: 2024-05-02 03:03:49