Papa lauda slujirea adusa de Inspectoratul de Securitate Publica din Vatican - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa laudă slujirea adusă de Inspectoratul de Securitate Publică din Vatican

[2015-01-22]
În această dimineață Papa Francisc a primit în audiență un grup de agenți din Inspectoratul General pentru Securitatea Publică din Vatican, însoțiți de familiile lor. Această instituție sărbătorește a 70-a aniversare a prezenței forțelor italiene de ordine în Vatican. Papa le-a mulțumit pentru munca pe care o desfășoară zi de zi "cu profesionalism și dedicare".
"Am început de puțin timp un nou an, și avem multe speranțe și așteptări. De asemenea vedem la orizont umbrele și pericolele ce încearcă umanitatea. Ca și creștini suntem chemați să nu ne descurajăm. Speranța noastră stă pe o temelie puternică: iubirea lui Dumnezeu, revelată și dăruită în Cristos Isus, Domnul nostru." Sfântul Părinte a amintit apoi cuvintele Sfântului Apostol Paul: "Cine ne va despărți de iubirea lui Cristos? Oare necazul, sau strâmtorarea, sau persecuția, sau foametea, sau lipsa de haine, sau primejdia, sau sabia? [...] Dar în toate acestea noi suntem mai mult decât învingători prin Cel care ne-a iubit."
"În lumina acestei speranțe ferme, munca voastră își asumă un sens diferit, ce aduce în joc valorile umane și creștine. Cu adevărat, voi aveți sarcina protejării și supravegherii locurilor de cea mai mare importanță pentru credință, și de a garanta securitatea milioanelor de pelerini. Mulți oameni care vin să viziteze inima Romei creștine apelează des la voi." Papa a încheiat: "Fie ca fiecare persoană să se simtă ajutată și protejată de prezența și de grija voastră. [...] Voi sunteți chemați să fiți păzitorii semenilor noștri. Domnul ne va judeca după responsabilitățile încredințate nouă, pentru binele și pentru răul adus asupra semenilor noștri."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 882, Ultimul acces: 2024-05-16 18:52:43