Papa confirma trei opriri in SUA in septembrie, dar nu va vizita Mexicul acum - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa confirmă trei opriri în SUA în septembrie, dar nu va vizita Mexicul acum

[2015-01-22]
În cadrul conferinței sale de presă din avionul care îl aducea înapoi de la Manila la Roma, în 19 ianuarie 2015, Papa Francisc a confirmat că intenționează să se oprească în Philadelphia, New York și Washington D.C. în timpul vizitei sale în Statele Unite din această toamnă. "Cele trei orașe sunt Philadelphia, pentru întâlnirea cu familiile, New York... pentru vizita la ONU, și Washington", le-a spus Pontiful jurnaliștilor.
Papa a mai confirmat că vizita sa din septembrie nu va include opriri în California, la granița dintre SUA și Mexic, sau chiar în Mexic; au existat speculații că aceste locuri vor fi adăugate la agenda vizitei în SUA, mai ales după ce Sfântul Părinte a anunțat planurile de a-l canoniza pe Fericitul Junipero Serra. Misionarul de origine spaniolă din secolul al XVIII-lea este înmormântat la una dintre cele nouă misiuni pe care le-a fondat în California. Multe dintre aceste misiuni există încă pe coasta Californiei, inclusiv Misiunea Carmel și Misiunea San Juan Capistrano.
"Mi-aș dori să merg în California pentru canonizarea lui Junipero, dar există problema timpului. Ar fi nevoie de încă două zile". Papa Francisc îl va canoniza în schimb pe Fericitul Serra la Sanctuarul Național al Bazilicii Neprihănitei Zămisliri din Washington D.C. Organizatorii călătoriei papale de șase zile din Statele Unite au finalizat săptămâna trecută un posibil itinerariu cu opriri în Philadelphia, New York și Washington D.C.
Observatorul permanent al Sfântului Scaun la Națiunile Unite din New York, Arhiepiscopul Bernardito Auza, este unul dintre organizatori. El a declarat că vizita este încă în stadiul de planificare, dar cel mai probabil Papa Francisc o va începe în 23 septembrie cu o vizită de două zile în Washington D.C., în care îl va canoniza pe Fericitul Serra. Alte evenimente propuse în capitala națiunii includ o recepție de bun venit la Casa Albă, un discurs adresat unei sesiuni reunite a Congresului, și fie o întâlnire cu tinerii la un centru de minori, fie o vizită la un spital local.
Pontiful va merge apoi la New York. S-ar putea adresa adunării generale a ONU în 25 septembrie. Alte opriri propuse dar încă neoficiale includ o vizită la Catedrala Sf. Patrick și o Liturghie pe arena Madison Square Garden. Organizatorii au mai propus evenimente interetnice și interreligioase în New York. Dar punctul central și motivul principal al călătoriei Papei în SUA este Întâlnirea Mondială a Familiilor, din Philadelphia. El va conduce celebrările din 26 și 27 septembrie, ultimele două zile ale evenimentului ce va dura o săptămână. Peste 1 milion de persoane sunt așteptate să participe la Liturghia din 27 septembrie.
În cadrul conferinței de presă din avion, din 19 ianuarie, Papa Francisc a comentat și posibilitatea adăugării Mexicului în agenda sa. El a declarat că "a intra în SUA pe la granița cu Mexicul ar fi un lucru frumos, ca un semn de fraternitate și de susținere a imigranților", dar acum nu este timp, a adăugat el. "A merge în Mexic fără a merge să o vizitez pe Fecioara (de la Guadalupe) ar fi o dramă", a glumit el. "Ar putea izbucni un război!" "De asemenea ar însemna încă trei zile... Cred că vor fi doar aceste trei orașe. Mai târziu va fi timp pentru a merge în Mexic."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 945, Ultimul acces: 2024-05-16 18:58:45