Un pas inainte pentru evanghelizare in Filipine - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un pas înainte pentru evanghelizare în Filipine

[2015-01-22]
O conferință de trei zile pe tema evanghelizării a avut loc la Manila în timpul vizitei Papei Francisc în Filipine, explorând relația dintre fericiri și evanghelizare în această națiune din sud-estul Asiei. În lumina Anului Săracilor și în conexiune cu tema vizitei papale: "Milostivire și compasiune", cea de-a doua Conferință din Filipine despre Noua Evanghelizare (PCNE II) a reflectat asupra celor opt fericiri prezentate în Evanghelia lui Matei. Peste 5.000 de participanți din mai mult de 70 de Dieceze din întreaga țară s-au reunit în perioada 15-17 ianuarie la Universitatea Regală și Pontificală Santo Tomas din Manila.
Vorbind pentru CNA în 17 ianuarie, Episcopul Roberto Mallari de San Jose a declarat: "PCNE II este o experiență spirituală care îi ajută pe participanți să înțeleagă că suntem chemați să fim fericiți, în adevăratul sens al cuvântului, așa cum ne-a arătat Isus". Isus a indicat calea spre fericire, a continuat Episcopul Mallari, spunând că "este important să avem smerenia de a ne recunoaște demni de harul lui Dumnezeu, de a permite cu adevărat harului lui Dumnezeu să se reverse în noi". Episcopul a mai declarat că venirea Sfântului Părinte în Filipine pentru a-și întâlni turma "este un mare har" pentru țară.
Sinodul din 2012 pe tema Noii Evanghelizări i-a inspirat pe Episcopii filipinezi să organizeze PCNE I în anul următor, concentrându-se pe reaprinderea zelului evanghelizator și reînnoirea experienței de credință în regiune, sub semnul temei: "Iată, Dumnezeu le înnoiește pe toate". PCNE II merge pe aceeași cale, urmărind să răspundă la provocările ridicate de prima conferință și croind răspunsurile după contextul filipinez. Episcopii filipinezi au fost de asemenea inspirați de tema Fericirilor adoptată de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului din Cracovia din 2016.
Conferința a durat trei zile, prima zi explorând tema "portretului fericirii - a-l întâlni pe Isus", a doua zi fiind dedicată "căilor spre fericire - experiența Bisericii" și ultima zi concentrându-se pe "programul fericirii - mărturie și misiune". Cardinalul Luis Tagle of Manila, în mesajul său de invitație, a spus că anul care a trecut a fost martor la mai multe dezastre naturale dar a fost și "un an cu multe haruri", referindu-se în particular la PCNE I: "A oferit speranță în ciuda dărâmăturilor din urma calamităților naturale, a sărăciei crescânde, a corupției scandaloase și a violenței îngrijorătoare". La încheierea simpozionului, participanții s-au angajat să își folosească telefoanele pentru promovarea evanghelizării, trimițând mesaje text cu Fericirile la lista lor de contacte.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 898, Ultimul acces: 2024-05-16 21:41:41