Suceava: Simpozion dedicat Mitropolitului Bartolomeu Anania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Suceava: Simpozion dedicat Mitropolitului Bartolomeu Anania

[2017-01-20]
de Andrei Pau

Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava găzduiește în perioada 20-21 ianuarie 2017 Simpozionul Național cu tema Valori naționale în creația Mitropolitului Bartolomeu Anania, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
Manifestarea a debutat vineri, 20 ianuarie 2017, în Aula Universității din Suceava. În cadrul ceremoniei de deschidere au avut loc alocuțiuni și comunicări, precum și decernarea Marelui Premiu Mitropolitul Bartolomeu Valeriu Anania. De asemenea, Corul Seminarului Teologic din Suceava a susținut un moment muzical.
Președintele de onoare al manifestării culturale este Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Printre personalitățile universitare prezente se numără: Aurel Sasu –Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj- Napoca, părintele Jan Nicolae de la Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba-Iulia și părintele Bogdan Ivanov, Consilier Cultural al Mitropoliei Clujului, Crișanei și Maramureșului.
Evenimentul se va încheia sâmbătă, 21 ianuarie 2017, la Mănăstirea Dragomirna. Aici, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, va oficia slujba Parastasului.
Manifestarea este organizat de Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare și Fundația Mitropolitul Bartolomeu din Cluj-Napoca.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1203, Ultimul acces: 2024-04-26 12:41:24