Mitropolitul Antonie Plamadeala si Episcopul Chesarie Paunescu pomeniti la Catedrala din Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Antonie Plămădeală și Episcopul Chesarie Păunescu pomeniți la Catedrala din Galați

[2017-01-19]
de Andrei Pau

La împlinirea a 129 de ani de la nașterea Episcopului Chesarie Păunescu, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat marți, 17 ianuarie 2017, o slujbă de pomenire pentru ierarhul Dunării de Jos. Slujba a fost oficiată la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, notează site-ul oficial al Eparhiei.
Totodată, la cinstirea Sfântului Antonie cel Mare, ierarhul a înălțat rugăciune de pomenire și pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală al Ardealului.
În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Dunării de Jos a evidențiat modelul de urmat al celor doi ierarhi.
La sărbătoarea Sf. Antonie cel Mare, cinstim cu evlavie și emoție venirea pe lume a celui ce i-a urmat întru totul ca și monah, ca și dascăl și ca slujitor – arhiereu la Dunărea de Jos, evlaviosul ierarh cu viață de sfânt, Chesarie Păunescu. Este adevărat că zidind iubire, cum a arătat vrednicul de poimenire mitropolit Antonie Plămădeală, pe care de asemenea îl pomenim astăzi, urci în icoană! Să ajute Dumnezeu să reflectăm mai mult la viața acestor păstori de suflete, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Casian.
La evenimentul organizat la Catedrala din Galați au participat preoți din administrația eparhială și din învățământul teologic gălățean, elevi seminariști, studenți teologi, precum și credincioși.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3243, Ultimul acces: 2024-05-01 23:49:33