Ambasadorul Greciei la Bucuresti in vizita de prezentare la Patriarhia Romana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ambasadorul Greciei la București în vizită de prezentare la Patriarhia Română

[2017-01-25]
de Iulian Dumitrascu

În ziua de 25 ianuarie 2017, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelența Sa Domnul Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Greciei în România.
Excelența Sa a mulțumit pentru primire și a menționat aspecte ale vieții bisericești și sociale din Grecia, în contextul eforturilor pe care autoritățile de stat elene împreună cu Biserica Greciei le depun în vederea depășirii consecințelor crizei economice și a impactului creat de fenomenul migrației.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat relațiile tradiționale dintre cele două Biserici și popoare ortodoxe și a subliniat înțelepciunea pastorală a Preafericitului Părinte Arhiepiscop Ieronim II al Atenei și al Întregii Elade, în susținerea speranței și cultivarea solidarității în societatea elenă. În acest context, Patriarhul României a menționat preocuparea Bisericii Ortodoxe Române de a desfășura diverse programe sociale în spiritul tradiției Sfinților Părinți, prin intermediul celor peste 800 de instituții filantropice ale sale.
Domnul ambasador a exprimat dorința de a vizita mănăstiri și biserici reprezentative din România, precum și disponibilitatea de a susține programele de pelerinaje organizate în Grecia de către Agenția de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române.
În timpul întrevederii, cei doi interlocutori au insistat pe necesitatea intensificării promovării valorilor creștine în context european, prin programe concrete de cooperare și printr-o atitudine comună mai puternică, evitând în același timp izolarea individualistă și dizolvarea globalistă a identității.
Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1171, Ultimul acces: 2024-04-24 08:12:24